Projektet har haft huvudmålet att verka för:
Aktuella målgrupper för olika utbildningsinsatser
har varit:
Projektet påbörjades i februari 2018 och skulle avslutas i december 2020. Flera förlängningar har gjorts p g a covid -19 i samråd med Jordbruks-
verket. Projektet avslutades i mars 2022.
Förhoppningen är att det ska följas av ytterligare satsningar i bl a en eller flera YH-utbildningari samarbete med Norrbottens inland och olika
destinationsbolag.
Jordbruksverket bidrog i projektets inledning med medel
till ett nytt metodkök.
I samband med invigningen inbjöds ett stort antal gäster bl a riksdagsledamöterna Helena Lindahl och Isak From (båda verksamma i näringslivsutskottet) och behjälpliga i arbetet med projektet.
Den mat som serverades hade tillretts av gästkockarna Thomas
Sjögren och Anton Bjuhr och några av de kockar som deltog i utbildningen.
Metodköket har använts i flera av Lärcentrums utbildningar som Lärling Kök/Gastronomi, SIKT, Mat och dryck samt Storkök.
Ansökningar har gjorts till Myndigheten för yrkeshögskolan om yrkeshögskoleprogram inom gastronomi. Närmast ligger en ansökan om korta kurser inom yrkeshögskolans regi för fortbildning av personal inom restaurang och kök.
Lars Gavelin
Arbetsmarknads och vuxenutbildningschef
lars.gavelin@vilhelmina.se
0940-142 57
073- 062 13 29
Vilhelmina Lärcentrum
Skolgatan 12
912 33 Vilhelmina
Administratör: 0940-142 34
E-post: larcentrum@vilhelmina.se
Copyright © All Rights Reserved
Måndag-fredag 8:00-16:00
Klämdagar samt dagar före helgdag 08.00 - 12.00
Semesterstängt vecka 27-31
Lunchstängt varje dag 12:00-13:00
Inom Vilhelmina kommun hanterar vi personuppgifter i olika sammanhang. Det är information som vi behöver för att du som Vilhelminabo ska få det stöd och den service som du har rätt till. Läs mer om dataskydd HÄR (länk)
Webbansvarig: Hannele Bång, info@fotografhannelebang.se