Yrkeshögskola

YH-UTBILDNINGAR I VILHELMINA

Processtekniker
Processtekniker
Processtekniker

PROCESSTEKNIKER

 

Lärcentrum Vilhelmina,Reveljen i Sollefteå samt Campus Roslagen i Norrtälje anordnar en Yh-utbildning till Processtekniker inom krossning, asfalt och betong. Utbildningen görs i samarbete med företagen Skanska, Svevia, NCC, GGB och Krossekonomi.

REDOVISNINGSKONSULT

 

400 yhp. FEI i samarbete med Vilhelmina Lärcentrum

Redovisning är ett framtidsyrke att räkna med! Du kan arbeta som redovisningskonsult med uppdrag hos kunder, eller som redovisningsekonom på ett enskilt företag. Denna YH-utbildning ger dig kunskaperna du behöver för att påbörja din karriärresa.

ENERGIINGENJÖR

 

400 yhp. FEI i samarbete med Vilhelmina Lärcentrum.

Sista ansökningsdag 11 maj 2022

Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling inom en framtidsbransch?
Då ska du välja FEI:s yrkeshögskoleutbildning till energiingenjör! Du lär dig om energi-, teknik- och klimatfrågor för att på många olika sätt kunna skapa energieffektiva lösningar.

YH-UTBILDNING I STRÖMSUND

Vindkrafttekniker

VINDKRAFTTEKNIKER

 

Vill du jobba med ett klimatsmart yrke i en expansiv bransch, med goda jobb- och karriärmöjligheter? Vi kan erbjuda dig en yrkeshögskoleutbildning till vindkrafttekniker.

VAD ÄR YRKESHÖGSKOLA?

Yrkeshögskola Vilhelmina

VISSTE DU ATT...


Många arbetsgivare handplockar sina medarbetare direkt från yrkeshögskolan.

YH-myndighetens uppföljningar visar att i snitt femtio procent av de studerande har fårr jobb på sin LIA-plats efter utbildningen.


En yrkeshögskoleutbildning är på eftergymnasial nivå och är skräddarsydd för att möta en yrkeskompetens på arbetsmarknaden.

 

Utbildningarna drivs i samarbete med näringslivet och innehåller stor del praktik.

Utbildningens längd varierar från ett till tre år och berättigar till studiemedel från CSN.

 

Yrkeshögskolan erbjuder ett effektivt sätt att skola sig till ett specifikt yrke där man har mycket goda förutsättningar att få ett jobb efter examen.


Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Praktiken kallas LIA och är förlagd ute på en arbetsplats.


BEHÖRIGHET


För att komma in på en yrkeshögskoleutbildning måste du först och främst uppfylla kraven på grundläggande behörighet. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande.


På många utbildnignar finns det även krav på så kallade särskilda förkunskaper. Det brukar handla om att du ska ha godkända betyg från vissa specifika kurser från gymnasiet eller att du ska ha viss arbetslivserfarenhet.


ANTAGNING


Inom yrkeshögskolan finns det många olika utbildningsanordnare (skolor) och de sköter själva antagningen till sina utbildningar. Kontakta alltid skolan direkt om du har frågor om ansökan och vilka krav som ställs för att komma in på den utbildning du är intresserad av.

Sista datum för ansökan varierar från utbildning till utbildning.


Vad ska din ansökan innehålla?

Exakt vad din ansökan ska innehålla varierar mellan olika skolor och utbildningar, men här är några exempel:


  • Betyg
  • Personligt brev
  • Arbetsintug
  • Arbetsprover
  • Exakt information om vad som gäller får du av utbildningsanordnaren


URVAL OCH ANTAGNING


Om det finns fler behöriga sökande än det finns platser på en utbildning görs ett urval. Hur det går till skiljer sig från utbildning till utbildning.


Urvalsgrunder kan vara någon eller några av följande:


  • Betyg
  • Särskilt prov
  • Tidigare utbildning
  • Yrkeserfarenhet


Om du har du frågor om hur urvalet går till och hur du kan förbereda dig, så kan du höra av dig till skolan som anordnar utbildningen.