Stipendium

VI STÖDJER DIG I DET LIVSLÅNGA LÄRANDET


STIPENDIUM

STIPENDIUM FÖR EXAMENSARBETE


Som studerande vid universitet eller högskola har du möjlighet att få stipendium av kommunen för ditt examensarbete ifall det genomförs i någon av

Akademi Norr kommunerna:

Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Kramfors, Lycksele, Malå, Norsjö, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Vilhelmina eller Åsele.


Det finns också möjlighet att få ersättning för resor som uppkommer i samband med examensarbetet.


Stipendiet är på maximalt 13 000 kr varav resor 3000 kr.


År 2020 delas två stipendier ut i Vilhelmina kommun.


Examensarbetet ska ha fokus på något utvecklingsområde i kommunens egen verksamhet eller i ett företag i kommunen.


Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att meddela Akademi Norr att  Vilhelmina Kommun stödjer ett (2) examensarbete under 2020.

2019 ÅRS STIPENDIAT


Evelina Danielsson, civilingenhör naturresursteknik, inriktning miljö och vatten, blev 2019 års stipendiat för sitt arbete "Vad ska glesbygdskommunerna göra med bioavfallet?: Fallstudie för Vilhelmina kommun".


Examensarbetet belyser vilka särskilda förutsättningar som råder i glest befolkade fjällkommuner när det kommer till insamling av bioavfall i form av matavfall och avloppsslam. Detta genom en fallstudie över Vilhelmina kommun som år 2019 är en av alla de kommuner i Sverige som ännu inte infört separat insamling av matavfall. Läs mer (länk)


DET AKADEMISKA ÅRET


Vi vill uppmärksamma alla som tagit en högskoleexamen under året och som är skrivna i Vilhelmina kommun. Vi bjuder till en festlig sammankomst i samband med företagsgalan.


Vi har inget register över vilka personer som tar examen, och ber därför att du anmäler dig till oss med några rader till larcentrum@vilhelmina.se senast under december månad. 


FRÅGOR

kring stipendie eller reseersättning

kan du ställa direkt till oss via formuläret till höger


Vi besvarar ditt meddelande så snabbt vi kan.