Specialistundersköterska

YRKESHÖGSKOLA

SPECIALISTUNDERSKÖTERSKA


Är du undersköterska och vill specialisera dig kring omvårdnaden av multisjuka äldre? Vill du vara med och påverka morgondagens äldrevård? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska på Medlearn samtidigt som du arbetar.


Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildningen till specialistundersköterska för multisjuka äldre på deltid. Utbildningen ges på distans via flera orter i Norr- och Västerbotten. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier.


För att gå denna utbildning behöver du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Utbildningen kräver även särskilda förkunskaper. Du kan gå utbildningen oavsett vilken arbetsgivare du har idag och oavsett var du bor, utbildningen kommer att bedrivas helt på distans. Det kommer dock att finnas möjlighet att studera en dag i veckan på följande orter: Piteå, Arvidsjaur, Lycksele, Sorsele, Storuman, Norsjö, Dorotea och Vilhelmina.

INFORMATION

Vilhelmina Lärcentrum är en av studieorterna i MedLearns utbildning till Specialistundersköterska.


Undervisning i klassrum sker normalt en heldag i veckan på Vilhelmina Lärcentrum.


Samlingsdagarna ger gruppen möjlighet att skapa ett viktigt framtida nätverk för sin kommande yrkesroll.


I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbete) om 30 poäng som utförs på en arbetsplats under 12 veckor.

Webbansökan är öppen 1 februari - 7 maj 2021.

Läs mer och ansök på Medlearns hemsida Specialistundersköterska - Norr

TID

ca 2 år, 80 veckor/200 yh-poäng (50% studietakt)

 


PLATS

Distans

FÖRKUNSKAPER

Arbetslivserfarenhet som undersköterska på heltid i minst 12 månader.

Grundläggande behörighet samt godkänt/lägst E i kurserna:

Medicin 1
Psykologi 1
Vård och omsorgsarbete 1 & 2


ANSÖKAN

Ansökan stängd.

VAD ÄR YH-UTBILDNING?

Yrkeshögskoleutbildning, YH-utbildning, kombinerar teori med praktiskt lärande på en arbetsplats. De erbjuds inom branscher där det finns ett uttalat behov av välutbildad arbetskraft. Innehållet i utbildningarna syftar till att leda till jobb direkt efter examen.

En av grundidéerna med YH-utbildning är att kontinuerligt kombinera teori och praktik under hela studietiden. Inom Yrkeshögskolan kallas den praktiska delen för LIA - lärande i arbetslivet, som är ett av de mest populära momenten inom YH-utbildningen. Genom LIA-praktiken får studenterna arbetslivserfarenhet och ett kontaktnät inom arbetslivet, medan arbetslivet i sin tur får tillgång till kompetenta studenter och chans att hitta och rekrytera ny kompetent personal.

En YH-utbildning är mellan ett halvår och uppåt, men oftast runt två år. Fem YH-poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

Samtliga YH-utbildningar inom ramen för yrkeshögskolan är avgiftsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

 

Läs mer om YH-utbildning HÄR!


KORT OM UTBILDNINGEN

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på olika orter med 50% studietakt. Det ingår både lektioner, praktiska moment, studiebesök och olika typer av tentamen. Undervisning i klassrum sker normalt en heldag i veckan på en av orterna. Samlingsdagarna ger gruppen möjlighet att skapa ett viktigt framtida nätverk för sin kommande yrkesroll. I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbete) om 30 poäng som utförs på en arbetsplats under 12 veckor.


EFTERTRAKTAD SPETSKOMPETENS

Denna yrkeskompetens är eftertraktad på arbetsmarknaden och innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha arbetsgivarnas behov.

Yrkestiteln ger dig spetskompetens inom bland annat specifik omvårdnad, etik och den palliativa vårdens värdegrund, välfärdsteknik och rehabiliterande vård och omsorg. Du får kompetens att på ett professionellt sätt möta äldre med en komplex sjukdomsbild och ett stort vårdbehov samt dennes anhöriga. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetsarbeten och handledning till personal.

Sara

Danielsson


SYV/Utbildningsledare


telefon        073-8429920

e-post          sara.danielsson@vilhelmina.se


BOENDEPAKET

Vi erbjuder boendepaket i Vilhelmina under teoriveckorna.

Boende under lärlingsveckorna har deltagarna ofta löst via vandrarhem, privat boende eller egen husvagn i anslutning till verkstaden.


Se våra erbjudanden HÄR (länk)

AKTIVITETER I VILHELMINA

Vi har samlat en del aktiviteter som finns att göra i Vilhelmina under teoriveckorna. 


Se våra aktiviteter HÄR (länk)