Yrkeshögskola

Resultat under annonserna

Yrkeshögskola

YH-UTBILDNINGAR I VILHELMINA

YRKESHÖGSKOLA

VISSTE DU ATT...


Många arbetsgivare handplockar sina medarbetare direkt från yrkeshögskolan.

YH-myndighetens uppföljningar visar att i snitt femtio procent av de studerande har fårr jobb på sin LIA-plats efter utbildningen.


PROCESSTEKNIKER

 

Lärcentra i Vilhelmina, Storuman och Sollefteå anordnar en

Yh-utbildning till Processtekniker inom krossning, asfalt och betong. Utbildningen görs i samarbete med företagen Skanska, Svevia, NCC, GGB, Bergströms Kross och Krossekonomi.

En yrkeshögskoleutbildning är på eftergymnasial nivå och är skräddarsydd för att möta en yrkeskompetens på arbetsmarknaden.

 

Utbildningarna drivs i samarbete med näringslivet och innehåller stor del praktik.

Utbildningens längd varierar från ett till tre år och berättigar till studiemedel från CSN.

 

Yrkeshögskolan erbjuder ett effektivt sätt att skola sig till ett specifikt yrke där man har mycket goda förutsättningar att få ett jobb efter examen.


Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Praktiken kallas LIA och är förlagd ute på en arbetsplats.


BEHÖRIGHET


För att komma in på en yrkeshögskoleutbildning måste du först och främst uppfylla kraven på grundläggande behörighet. Det innebär att du måste ha en gymnasieexamen eller motsvarande.


På många utbildnignar finns det även krav på så kallade särskilda förkunskaper. Det brukar handla om att du ska ha godkända betyg från vissa specifika kurser från gymnasiet eller att du ska ha viss arbetslivserfarenhet.


ANTAGNING


Inom yrkeshögskolan finns det många olika utbildningsanordnare (skolor) och de sköter själva antagningen till sina utbildningar. Kontakta alltid skolan direkt om du har frågor om ansökan och vilka krav som ställs för att komma in på den utbildning du är intresserad av.

Sista datum för ansökan varierar från utbildning till utbildning.


Vad ska din ansökan innehålla?

Exakt vad din ansökan ska innehålla varierar mellan olika skolor och utbildningar, men här är några exempel:


  • Betyg
  • Personligt brev
  • Arbetsintug
  • Arbetsprover
  • Exakt information om vad som gäller får du av utbildningsanordnaren


URVAL OCH ANTAGNING


Om det finns fler behöriga sökande än det finns platser på en utbildning görs ett urval. Hur det går till skiljer sig från utbildning till utbildning.


Urvalsgrunder kan vara någon eller några av följande:


  • Betyg
  • Särskilt prov
  • Tidigare utbildning
  • Yrkeserfarenhet


Om du har du frågor om hur urvalet går till och hur du kan förbereda dig, så kan du höra av dig till skolan som anordnar utbildningen.

Specialiserad undersköterska i demensvård


Utbildningen är gratis, bedrivs på distans och halvfart passar den utmärkt för

den som är yrkesverksam och söker kompetenshöjning.

Utbildningen har fått betyget Mycket hög kvalitet (2018-10-12 av Myndigheten för yrkeshögskolan).


Socialadministratör


Socialadministratör är en utbildning för dig som vill arbeta med främst administrativa uppgifter inom socialtjänsten.


Utbildningen leder till en ny yrkesroll på arbetsmarknaden där dina arbetsuppgifter bland annat  består av att bistå en socialsekreterare i utredningsarbetet, exempelvis med dokumentation, telefonkontakter och resebokningar (...)

Vindkrafttekniker


Vill du utbilda dig inom arbetsområdet vindkraft kan Hjalmar Strömerskolan erbjuda en yrkeshögskoleutbildning till vindkrafttekniker.

Yrkeshögskoleutbildningen till vindkrafttekniker har praktisk ellära som ett särskilt förkunskapskrav, som du kan läsa hos Vilhelmina Lärcentrum - se mer HÄR.

Stödpedagog


Vill du arbeta med utveckling och stöd inom funktionshinderområdet? Då är en eftergymnasial utbildning till stödpedagog något för dig.


Inom både den privata och offentliga omsorgen ställs allt högre kompetenskrav på den personal som arbetar inom funktionshinderområdet och nära brukaren (...)


Psykiatrispecialiserad undersköterska/

vårdare/stödpedagog


Utbildningen vänder sig till dig som har en vilja att utveckla din yrkesroll inom psykiatri och funktionshinder. Du har ett genuint intresse för att arbeta med människor och att förbättra deras livskvalitet (...)

Tandsköterska


Som tandsköterska har du stort ansvar för klinikens hygien och smittskydd, administrativa uppgifter samt receptionsarbete. I yrkesrollen ingår t.ex. att ha egna patienter, ge munhygien och tandhälsoinformation, putsa, tandhälsokontroller, avtryckstagning samt flourbehandling (...)

HITTA OSS

Copyright © All Rights Reserved

VILHELMINA LÄRCENTRUM

Skolgatan 12

912 33 Vilhelmina

larcentrum@vilhelmina.se