Specialpedagogik 2

SPECIALPEDAGOGIK 2


Ansök senast 5 september

För dig som vill lära dig mer om människan


Vilhelmina Lärcentrum ger specialpedagogik 2, en 100 poäng gymnasiekurs som bygger på Specialpedagogik 1.  Även denna gång i samarbete med Handikappomsorgen. Nya avsnitt släpps kontinuerligt under kursens gång med material, uppgifter, filmklipp och podcasts. Ljudpoddarna är i dialog mellan vår lärare och stödpedagog samt vid vissa tillfällen inbjudna gäster. Nytt i denna kurs är filmklipp som speglar viktiga situationer att bearbeta, diskutera och reflektera omkring. 


Du läser webbkursen i din egen takt under kurstiden men med möjlighet till kontakt och diskussion med dina studiekamrater. 


Är du inte skriven i Vilhelmina kommun? Du är så välkommen med ansökan, men informera snarast vuxenutbildningen i din hemkommun, annars blir din ansökan inte behandlad.

Om utbildningen

Specialpedagogik 2

Tid

2021-09-20 - 2021-12-10


Antal

20 deltagare


Ansökan

Sista ansökningsdag 2021-09-05.
Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad från CSN i kombination med andra kurser


Kostnader för deltagaren

Utbildningen är gratis, men du bekostar själv studielitteratur.


Kostnader för hemkommunen

43,75 kronor/poäng

Vilka förkunskaper behöver jag?

Du behöver: 


Svenska/Svenska som andra språk, Specialpedagogik 1 (det behöver inte vara vår kurs, men du måste ha läst den)

Lärare

Inger Danvind, lärare

Veronica Bergqvist, stödpedagog 


Litteratur

Specialpedagogik 2, Sonja Svensson-Höstfält (länk)

ISBN 978-91-523-1606-1


För din skull, för min skull eller för skams skull? - Om LSS och bemötande, Barbro Lewin (länk)


Om webbaserad utbildning

Att läsa en webbaserad utbildning har blivit allt mer populärt. I och med de senaste årens tekniska utveckling har webben som studieform verkligen revolutionerats. Det ger dig frihet att plugga oberoende av tid och rum. När du läser en webbaserad utbildning har du friheten att själv välja hur du vill lägga upp dina studier. Du kan plugga när, var och hur du vill. Men det krävs att du tar mycket eget ansvar för dina studier. Kraven under en webbutbildning är lika höga som under en vanlig utbildning i klassrum.


En webbaserad utbildning innebär att du inte behöver åka till oss för undervisning vid något tillfälle.Var studerar jag?

100% webbaserad utbildning, inga obligatoriska träffar.

Handlednings-/diskussionsforum på webben, ljudpoddar med vår lärare Inger och stödpedagog Veronica med gäster, individuella uppgifter, vissa webbaserade avsnitt.


Fältstudier inom LSS (det ordnar du själv i första hand). Det kommer finnas en utbildningsplattform.

"Jättebra upplägg! Trevligt med filmer och poddar och fantastiskt att det går så bra att genomföra grupparbeten trots det fysiska avståndet. Ett väldigt bra sätt att få utveckla sig och vidga sina vyer! Tack!"

"En fantastisk kurs! Så otroligt bra med podar och inspelade filmer som verkligen fått mig att tänka efter och reflektera hur saker och ting faktiskt fungerar många gånger. Det är en enorm bredd i kursen och tar upp det absolut viktigaste vi behöver ha med oss i arbetet med stödanvändare på våra verksamheter. Jag är jättetacksam för all kunskap jag fått med mig."

"Jag tycker allt har fungerat klockrent, har inga tillägg eller förändringar att komma med. Jag har älskat gruppdiskussionerna där har jag lärt mig massor av de andra.”Trots ett helt liv som yrkesverksam inom autism valde Ammie Isaksson Männikkö att läsa kurser inom specialpedagogik för att förbättra sina sakkunskaper .

          - Nya erfarenheter gör mig både gladare och bättre i mitt arbete, säger hon.

Ammie Isaksson

OM SPECIALPEDAGOGIK 1 & 2

Specialpedagogik

som passar alla

WEBBASERAD UTBILDNING INOM SPECIALPEDAGOGIK


Vad innehåller kursen? Vad får du lära dig?

Hur studerar du?

ANSÖK NU!

Ställ din fråga här

Sara Danielsson


SYV/Utbildningsledare


telefon: 073-842 99 20

e-post: sara.danielsson@vilhelmina.se