SIKT Introduktion till kök

SIKT Introduktion till kök

Introduktionskurs för dig som vill arbeta i kök


Vilhelmina Lärcentrum genomför en introduktionskurs för dig som vill arbeta i kök, tex i storkök, som kallskänka eller något annat inom restaurangbranschen.


Kursen är en uppdragsutbildning genom projektet SIKT 2.0 och det ingår teori på fjärr och praktik inom branschen samt vissa samlingar för praktiska moment på Restaurang Malgomaj.


För dig som vill fördjupa dig inom restaurangbranschen efter introduktionskursen, så rekommenderar vi att du söker till Lärling Kök/Gastronomi.



Om kursen

Kök gastronomi

Tid

2022-09-19 - 2022-12-09 (12v)


Antal

8-10 deltagare


Ansökan

Sista ansökningsdag 2022-08-28.


Klicka här eller på knappen nedan för att ansöka!




Kostnader för deltagaren

Utbildningen är gratis.


Kostnader för hemkommunen

Inga kostnader för hemkommunen. Kursen är en uppdragsutbildning genom SIKT-projektet

Kursinnehåll

- Grundläggande matlagning och matlagningsmetoder.
-  Kalla och varma maträtter.
- Kökets redskap, maskiner och annan utrustning. Hur de används och
  hanteras på ett säkert sätt.
- Grunderna i identifiering, behandling och hantering av råvaror samt
  smakmässiga och ekonomiska konsekvenser av hur råvaror behandlas       och förvaras.
- Hygien och dagliga hygienrutiner, till exempel rengöring av lokaler och
  utrustning.
- Ergonomi i det egna arbetet samt ergonomiska riskfaktorer.
- Arbetsmiljö och säkerhet samt lagar och andra bestämmelser som gäller
  inom området, till exempel livsmedelslagen.
- Grundläggande kommunikation för arbete i kök.

- Matallergier


Boendepaket i Vilhelmina

Vi har samlat våra förslag på boenden i Vilhelmina här (länk)


Aktiviteter i Vilhelmina

Vi har samlat förslag på aktiviteter att göra i Vilhelmina under din vistelse här (länk)



Trots en ofullständig gymnasieutbildning kan Clara Wahl utbilda sig till det hon drömmer om, på det ställe där hon vill leva sitt liv. Hon sökte till lärlingsutbildningen kök/gastronomi och får nu chansen att bli den kock hon länge velat bli.

Clara Wahl

LÄRLINGSVUX BLEV EN ANDRA CHANS

Clara om lärling kök/gastronomi

PANDEMI-ANPASSAD UTBILDNING


Att bedriva en lärlingsutbildning inom den bransch som är värst påverkad av coronapandemin - är det möjligt?


Hur har elevernas utbildning sett ut? Fungerar distansundervisning i en praktisk utbildning? Se vår film för att få svar på dessa frågor.

Lärlingsplatser

Hotell Wilhelmina

Kontakt: Magnus Norlin

0940-554 20

Bergmans Fisk & Vilt

Kontakt: Martin Bergman

0940 250 90

Ansia Resort

Kontakt: Erik Johansson

Malå Hotell

Kontakt: Artur Prifti

0953-41701

Kittelfjäll Värdshus

Kontakt: Jasper Bergström

070-308 75 62

Tärnaby Fjällhotell

Kontakt: Birgitta Corin

0954-10420

Restaurang 363

Kontakt: Cecilia Fredriksson

073-815 25 36

Kataes Krog

Kontakt: Praewphan Pranghaikul

072-738 53 04

Åsele Wärdshus

Kontakt: Bernt Ferb

0941-662 55

Källan Spa

Kontakt: Urban Malmbom

0918-32104

Hotell Klimpfjäll, HK Fjäll AB

Kontakt: Marcus Boije

0940-711 80

Doro Camp

Kontakt: Sandra Björklund

070-627 06 97

Hotell Toppen

Kontakt: Elisabet och Peder Wiklund

070-234 13 49

Ställ din fråga här

Sara Danielsson


SYV/Utbildningsledare


telefon: 073-842 99 20

e-post: sara.danielsson@vilhelmina.se