Stipendium

Resultat under annonserna

STIPENDIUMSTIPENDIUM FÖR EXAMENSARBETE


Som studerande vid universitet eller högskola har du möjlighet att få stipendium av kommunen för ditt examensarbete ifall det genomförs i någon av

Akademi Norr kommunerna:

Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Kramfors, Lycksele, Malå, Norsjö, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Vilhelmina eller Åsele.


Det finns också möjlighet att få ersättning för resor som uppkommer i samband med examensarbetet.


Stipendiet är på maximalt 13 000 kr varav resor 3000 kr.


År 2020 delas två stipendier ut i Vilhelmina kommun.


Examensarbetet ska ha fokus på något utvecklingsområde i kommunens egen verksamhet eller i ett företag i kommunen.


Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att meddela Akademi Norr att  Vilhelmina Kommun stödjer ett (1) examensarbete under 2019.Vilhelmina kommuns kontaktperson är vår studie- och yrkesvägledare Annmari Jonsson.


2019 ÅRS STIPENDIAT


Evelina Danielsson, civilingenhör naturresursteknik, inriktning miljö och vatten, blev 2019 års stipendiat för sitt arbete "Vad ska glesbygdskommunerna göra med bioavfallet?: Fallstudie för Vilhelmina kommun".


Examensarbetet belyser vilka särskilda förutsättningar som råder i glest befolkade fjällkommuner när det kommer till insamling av bioavfall i form av matavfall och avloppsslam. Detta genom en fallstudie över Vilhelmina kommun som år 2019 är en av alla de kommuner i Sverige som ännu inte infört separat insamling av matavfall. Läs mer (länk)


DET AKADEMISKA ÅRET


Vi vill uppmärksamma alla som tagit en högskoleexamen under året och som är skrivna i Vilhelmina kommun. Vi bjuder till en festlig sammankomst i samband med företagsgalan.


Vi har inget register över vilka personer som tar examen, och ber därför att du anmäler dig till oss med några rader till larcentrum@vilhelmina.se senast under december månad. 


FRÅGOR

kring stipendie eller reseersättning

kan du ställa direkt till oss via formuläret till höger


Vi besvarar ditt meddelande så snabbt vi kan.


 
 
 
 
 
 
 

HITTA OSS

Copyright © All Rights Reserved

VILHELMINA LÄRCENTRUM

Skolgatan 12

912 33 Vilhelmina

larcentrum@vilhelmina.se