Lärling kök press

Resultat under annonserna

Lärling kök/gastronomi

 

Mer information om utbildningen HÄR

Pressmeddelande

 

15 restauranger i ett gastronomiskt utbildningsnätverk med lärcentra.

 

Ett gastronomiskt utbildningsnätverk är bildat med 15 restauranger och lärcentra i 6 inlandskommuner. Det är restauranger i Vilhelmina, Storuman, Sorsele, Dorotea, Lycksele och Vindeln som finns med i nätverket för att kunna utbilda och rekrytera personal till sina kök. Första utbildningsinsatsen är en lärlingsutbildning inom kök/gastronomi. Sju lärlingar blev uttagna i den här omgången. Utbildningen startar den 30 oktober vid Vilhelmina Lärcentrum och är 24 veckor lång.

 

En lärlingsutbildning kombinerar teori och praktik. Eftersom 70 procent av utbildningen är arbetsplatsförlagd så kliver deltagaren rakt in i restaurangernas verklighet, vilket ger rätt känsla för arbete i ett restaurangkök. 30 procent av tiden samlas lärlingarna för teori och grundläggande matkunskap genom Vilhelmina Lärcentrum vid Restaurang Malgomaj.

 

Eftersom det är stor brist på kökspersonal har lärlingarna mycket goda chanser till jobb efter utbildningen. Sju lärlingar blev uttagna efter intervjuer tillsammans med företagen och lärcentra. Det var drygt 30 sökande till utbildningen. Alla restauranger som visat intresse fick tyvärr inte egna lärlingar i denna första omgång. Men redan nu står det klart att fler omgångar följer, och det finns goda förhoppningar att fylla platserna när utbildningen blir mer känd. De sju köken/restaurangerna som startar första omgången är Kittelfjälls Wärdshus, Hotell Klimpfjäll, Saxnäsgården, Marsfjäll Mountain Lodge, Hotell Wilhelmina, Stenmans och Sorsele River Hotel.

Fri tillgång till bilderna nedan. Fotograf: Hannele Bång

Kontaktpersoner

 

Andreas Lidström

Lärare

 

 

Lars Gavelin

Rektor


Vilhelmina Lärcentrum

telefon 073- 062 13 29

Vilhelmina Lärcentrum, Skolgatan 12, 912 33 Vilhelmina

larcentrum@vilhelmina.se

Copyright @ All Rights Reserved