El och energi

Resultat under annonserna

El- och energiprogrammet passar dig som vill jobba med modern teknik och modern utrustning med människor i ett serviceyrke. Det första läsåret är gemensamt för alla elever på El- och Energiprogrammet, andra- och tredjeårselever väljer inriktning efter intresse. På Malgomajskolans El- och Energiprogram sätter vi eleven i centrum och utbildningen anpassas efter dina intressen och ger dig möjlighet att forma din egen yrkesprofil. På El- och Energiprogrammet börjar vi från början och därför krävs inga förkunskaper. Utbildningen passar lika bra för tjejer som för killar

 

 

Är du 20 år eller äldre och har slutbetyg från grundskolan eller grundläggande vuxenutbildning har du rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå. På el- och energiprogrammet erbjuds tre inriktningar. Elteknik, Automation, Dator och kommunikationsteknik.

 

Tid

Kontinuerlig antagning med individuell tidsplanering

 

Plats

Malgomajskolan 2, El- och energiprogrammet, Skolgatan 12 (i samma hus som Lärcentrum) 

 

Antal

Enstaka, beroende på beläggningen på gymnasieprogrammet

 

 

Kontaktperson

Studie- och yrkesvägledare Annmari Jonsson.

Kontaktuppgifter till henne finner du HÄR.

 

Upplägg

På el och energiprogrammet i Vilhelmina jobbar vi med individuellt anpassat upplägg.

 

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad.

 

Förkunskaper

Slutbetyg från grundskolan

eller grundläggande vuxenutbildning.

 

Ansökan

 

Ansök HÄR.

 

 

Inriktningar

På el- och energiprogrammet erbjuds tre inriktningar. Elteknik, Automation, Dator och kommunikationsteknik:

 

 

Dator och kommunikationsteknik

Vill Du jobba med datorer och elektronik? I så fall är Dator- och kommunikations-teknik något för dig! Vi har valt att specialisera oss på service av Datorer, Servrar, Nätverk, 3D skrivare samt Virtualisering. En del i utbildningen är installation, uppkoppling av datorer, mjukvara och nätverk. I utbildningen ingår felsökning och reparation av datorer och övrig modern elektronik.

 

 

Elteknik

I inriktningen elteknik riktar sig mot montage, service och underhåll av elanläggningar och maskiner. Du får lära dig att göra elinstallation i byggnader och på industrin. Du lär dig i att felsöka och montera elmotorer, belysningar eller andra elektriska anläggningar. Inriktningen elteknik innehåller installationsteknik och teori för att du ska på sikt kunna bli behörig elektriker.

 

Vill du bli installationselektriker?

 

Vi kan inte ge dig allmän behörighet (auktoriserad elinstallatör) lågspänning.

 

Vi kan däremot hjälpa dig med elteknikkurser (14 st) 1500 p så att du blir anställningsbar som lärling.

 

När du är lärling så kan du gå vidare med studierna vid tex EUU. Läs mer om deras utbildning till auktoriserad elinstallatör.

Automation

På automationsinriktningen lär du dig att arbeta med styrning av utrustning. Du får lära dig att installera, felsöka och reparera automatiska system (som används inom industrin). Vi utbildar i robotprogrammering och olika typer av styr- och reglersystem. Automatik- utrustning finns överallt i samhället. Det används mer och mer inom industrin, bilar och i våra hem. 

 

 

Vilhelmina Lärcentrum, Skolgatan 12, 912 33 Vilhelmina

larcentrum@vilhelmina.se

Copyright @ All Rights Reserved