Utbildningar

Resultat under annonserna

Våra utbildningar

Lärlingsutbildningar

 

När du läser en lärlingsutbildning hos oss är minst 70 % av tiden förlagd på en arbetsplats med stöd av en handledare. 30% av tiden är teori, och denna görs på Lärcentrum. Efter avslutad utbildning skaffar du en anställning. Kanske kan du bli anställd på det företag där du gått lärling, eller så har du fått en god referens att ta med dig i ditt fortsatta jobbsökande.


Flera av våra samarbetspartners erbjuder dessutom ett par månaders provanställning efter att du avslutat din utbildning. I de flesta fall leder dessa till en fortsatt anställning.

Yrkesvux

 

Yrkesvux är en eller flera yrkeskurser (karaktärsämneskurser) med en kommun som huvudman.  Sammanhållna yrkesvux-utbildningar innehåller arbetsplatsförlagda delar, men inte så mycket arbetsplatsförlagt som lärlingsvux. Yrkesvux är vanligaste formen av yrkesutbildning för vuxna i kommunal regi.


Vilhelmina Lärcentrum erbjuder ett stort antal yrkesutbildningar. Se alla längre ner på sidan.

Yrkesförarutbildningar

 

Det finns två olika yrkesförarutbildningar; persontransporter med buss (bussförare) och godstransporter med släp (lastbilschaufför inkl. släp). Båda utbildningarna ger dig en riktig yrkesförarutbildning och kan inte jämföras med utbildningar via trafikskola. I utbildningarna ingår YKB (yrkeskompetensbevis) och praktik. Idag finns det stor brist på yrkesförare i landet. Vi genomför bussutbildning två gånger per år och lastbil + släputbildning en gång per år.


Yrkeshögskola

 

En yrkeshögskoleutbildning är på eftergymnasial nivå och är skräddarsydd för att möta en yrkeskompetens på arbetsmarknaden. Utbildningarna drivs i samarbete med näringslivet och innehåller stor del praktik.

Utbildningens längd varierar från ett till tre år och berättigar till studiemedel från CSN.

 

Yrkeshögskolan erbjuder ett effektivt sätt att skola sig till ett specifikt yrke där man har mycket goda förutsättningar att få ett jobb efter examen. Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Praktiken kallas LIA och är förlagd ute på en arbetsplats.

Bokföring & deklaration för skogsägare


Kursen vänder sig till skogsägare som vill lära sig sköta sin egen bokföring, upprätta sin egna näringsbilagor samt få en inblick i familjejuridik för småföretagare.


Entreprenörskap & ekonomi för utlandsfödda


Vilhelmina Lärcentrum ger en utbildning för utlandsfödda som vill starta eget företag

eller  vill lära sig mer om hur man sköter ett företag.

Intro för vikarier i vården


Vilhelmina Lärcentrum ger en introduktionskurs för vikarier inom vård och omsorg, tillsammans med äldrevården och LSS.


Lärling Kök/Gastronomi


Vilhelmina Lärcentrum genomför en lärlingsutbildning i kök/gastronomi i samarbete med restauranger och kök i flera kommuner.

Utbildningen är en lärlingsutbildning med 70% av tiden i praktik och 30% av tiden på Restaurang Malgomaj i samarbete med Malgomajskolan.


Lärling servicetekniker personbilar


Lärlingsutbildning i samarbete med Bilbolaget Nord och

Bilbolaget Norrbotten.Prova på i vården


Vilhelmina Lärcentrum gedomför en prova på utbildning i projektet SIKT inom vård och omorg i Vilhelmina, Åsele och Dorotea

Utbildningen varvar teori och praktik under tio veckor på Lärcentrum och inom vård och omsorg.

Specialpedagogik 1


Vilhelmina Lärcentrum ger en 100 poängskurs i specialpedagogik i samarbete med Handikappomsorgen. 


Svenska som andraspråk


Svenska som andraspråk är för dig som har avslutat SFI på D-nivå och vill fortsätta studera svenska.
Yrkesförare, godstransporter


Lastbilskörkort med släp (CE) för yrkesmässig trafik (inkl yrkeskompetensbevis).


Fortsättning bokföring & deklaration för skogsägare


Kursen är en fortsättning i bokföring för skogsägare. Den riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i bokföring och viss kännedom om skatteregler för näringsidkare.


Grundläggande vuxenutbildning


Grundläggande vuxenutbildning ger dig möjlighet att förbereda dig inför studier inom den gymnasiala vuxenutbildningen.

Du väljer själv studietakt, vilket gör att studierna kan kombineras med arbete.

Komvux, allmänna ämnen


Kurser som matematik, svenska, engelska mm. på distans, via webb och videokonferens genom Lapplandsvux.Lärling lastbilsmekaniker


100% av lärlingstiden görs på en Wistverkstad

Välj mellan Kiruna, Piteå, Skellefteå, Lycksele, Västerås, Uppsala, Arlandastad.


Klarar du utbildningen så väntar 6 månaders provanställning med goda chanser till fortsatt jobb.

Lärvux, särskild vuxenutbildning


En skolform som vänder sig till vuxna med nån form av funktionsvariation som vill komplettera sin tidigare utbildning eller repetera/bibehålla de kunskaper man haft från tidigare studier.Redovisning 1


Redovisning 1 är en kurs för dig som vill kunna sköta bokföring och upprätta deklaration inom näringsverksamhet. Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vill få grundläggande kunskaper inom ämnet.


Städ- och service


Vilhelmina Lärcentrum genomför städ- och serviceutbildning inom SIKT-projektet riktat både till det privata näringslivet och kommunal vård- och omsorg i Vilhelmina, Åsele och Dorotea.


Teaterutbildning


I vår region finns det många kulturella traditioner. Teater är en konst- och kulturform som har stor betydelse för våra uttryck och förståelse av både samtid, dåtid och framtid.


Yrkesförare, persontransporter med buss


Statligt finansierad bussförarutbildning 15-25 veckor.


El- & energiprogrammet


Brett utbud av kurser ur el-och energiprogrammet

Gymnasieutbildning för vuxna


Är du 20 år eller äldre och har slutbetyg från grundskolan eller grundläggande vuxenutbildning har du rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå. Med andra ord läsa ett gymnasialt program på gymnasieskolan.

Lärling bilskadereparatör


Vilhelmina Lärcentrum ger i samarbete med Bilbolaget Nord och Bilbolaget Norrbotten en lärlingsutbildning till skadereparatör. Alla som fullföljer utbildningen med godkända betyg erbjuds en provanställning.

Lärling matsal & barteknik


Vilhelmina Lärcentrum genomför en lärlingsutbildning i matsal, barteknik och reception i samarbete med restauranger och kök i Sorsele, Storuman, Malå, Vilhelmina, Åsele och Lycksele.


Processtekniker


Lärcentra i Vilhelmina, Storuman och Sollefteå anordnar en

Yh-utbildning till Processtekniker inom krossning, asfalt och betong. Utbildningen görs i samarbete med företagen Skanska, Svevia, NCC, GGB, Bergströms Kross och Krossekonomi.

Redovisning 2


För dig som är intresserad av redovisning och beskattning är kursen Redovisning 2 en bra fortsättningskurs. Du får lära dig om olika företagsformer och lagar och bestämmelser som styr verksamheten.


Svenska för invandrare SFI


Grundläggande utbildning i svenska språket för vuxna som inte har svenska som modersmål.


Vård & omsorg


3 terminers distansanpassad utbildning.


HITTA OSS

Copyright © All Rights Reserved

VILHELMINA LÄRCENTRUM

Skolgatan 12

912 33 Vilhelmina

larcentrum@vilhelmina.se